Episode 13: Er din forretningsmodel (stadig) relevant?

I en verden som altid ændrer sig er det relevant at stille sig selv spørgsmålet: Hvad er det, der aldrig ændrer sig? Hvad er det for et problem vi løser, som altid vil eksistere? Hvilken værdi er det, som vi skaber? Svarene på spørgsmålene kan fortælle dig, om din forretningsmodel og tilgang til medarbejderne (stadig) er relevant.

Velkommen til Fremtidens Ledelse To-Go, en podcast du kan tage med på farten.

Continue reading Episode 13: Er din forretningsmodel (stadig) relevant?

Episode 12: Hold dig relevant i din ledergerning

I denne episode kommer du med Erik på køretur sammen med Jens Jakob Svanholt fra Danske Bank. Jens Jakob og Erik er på vej tværs over Storebælt for at holde et fælles foredrag om agil ledelse, og du dumper ned i en samtale om ledergerningen. Jens Jakob er Senior Vice President hos Danske Bank, hvor han også har udnævnt sig selv som ledelsesnørd.

OBS: Podcasten er optaget med vores lille, mobile udstyr, i en bil, og lyden er naturligvis derefter 🙂

Velkommen til Fremtidens Ledelse To-Go, en podcast du kan tage med på farten.

Continue reading Episode 12: Hold dig relevant i din ledergerning

Episode 11: Livslang læring

I denne episode taler vi med Dorthe Schmidt fra Ecco. Dorthe har en stor interesse og passion for læring, og derfor handler det i dag om livslang læring, og hvad det betyder for dig: Om hvorfor det er relevant at lære noget nyt, være nysgerrig og få sat de rigtige rammer for kontinuerlig læring.

Velkommen til Fremtidens Ledelse To-Go, en podcast du kan tage med på farten.

Continue reading Episode 11: Livslang læring

Episode 9: Key note at “The Future of People@Work” hosted by Founders (in English)

This extra podcast/video (in English) is from a key note at “The Future of People@Work” hosted by Founders by Erik Korsvik Østergaard.

Welcome to this extra episode of Fremtidens Ledelse To-Go

Continue reading Episode 9: Key note at “The Future of People@Work” hosted by Founders (in English)

Episode 10: Hvordan forbliver du relevant?

I denne episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi hul på vores nye tema og sætter fokus på, hvordan du forbliver relevant. I episoden gennemgår vi tre elementer på overordnet plan, som vi i senere episoder vil dykke ned i.

Velkommen til Fremtidens Ledelse To-Go, en podcast du kan tage med på farten.

Continue reading Episode 10: Hvordan forbliver du relevant?

Episode 8: Behind the book special

I denne episode af Fremtidens Ledelse To-Go får du en special ‘behind the book’-episode, hvor vi snakker om arbejdet med bogen The Responsive Leader. Erik fortæller om, hvordan processen med bogen har været, samarbejdet med forlaget og ikke mindst, hvordan det er at holde styr på den røde tråd.

Velkommen til Fremtidens Ledelse To-Go, en podcast du kan tage med på farten.

Continue reading Episode 8: Behind the book special

Episode 7: Vær innovativ med dit lederskab!

I denne episode af Fremtidens Ledelse To-Go taler vi om hvordan du bliver innovativ med dit lederskab. Du bliver klogere på de design kriterier, der er for den moderne virksomhed, hvordan du kan hacke din kultur og til sidst snakker vi om, hvordan det er at se ind i denne verden som ung.

Velkommen til Fremtidens Ledelse To-Go, en podcast du kan tage med på farten.

Continue reading Episode 7: Vær innovativ med dit lederskab!

Episode 6: Hvorfor være innovativ og hvor starter du, hvis du gerne vil i gang?

I denne episode af Fremtidens Ledelse To-Go taler vi om hvorfor du bør være innovativ, og hvor du starter, hvis du gerne vil i gangDu bliver klogere på, hvad Astrid Haug og Anja Matulewska tænker om innovation ud fra deres perspektiver, og hvordan de arbejder med innovation i hverdagen.

Velkommen til Fremtidens Ledelse To-Go, en podcast du kan tage med på farten.

Continue reading Episode 6: Hvorfor være innovativ og hvor starter du, hvis du gerne vil i gang?

Episode 5: Det innovative mindset og lysten til at innovere

I denne episode af Fremtidens Ledelse To-Go taler vi om det innovative mindset og lysten til at innovere. Du bliver klogere på forskellen på hverdagsinnovation og radikal innovation, hvordan du kan øve dig i at få et innovativt mindset og selvfølgelig får du også en definition på innovation + nogle ideer til at komme igang.

Velkommen til Fremtidens Ledelse To-Go, en podcast du kan tage med på farten.

Continue reading Episode 5: Det innovative mindset og lysten til at innovere

Episode 4: Distribueret lederskab – delegering, mandat og empowerment

I denne episode af Fremtidens Ledelse To-Go taler vi om delegering, mandat og empowerment: Distribueret lederskab, en fundamental del af fremtidens lederskab. Fremtidens lederskab er blandt andet baseret på, at det ikke kun er én person, der træffer beslutninger øverst i sit elfenbenstårn, men at vi er flere om det.

Hvordan delegerer du opgaver fra dig? Hvad betyder autorisation versus autoritet? Hvordan tager du imod opgaver, og har fuld klarhed over dit beslutningsmæssige råderum? Det får du svar på i denne episode.

Velkommen til Fremtidens Ledelse To-Go, en podcast du kan tage med på farten.

I denne episode beskriver vi rammerne for det distribuerede lederskab, og de mange fordele distribueret lederskab har med sig. Har du styr på hvad der skaber tryghed, når du kaster dig ud i distribueret lederskab og er der egentlig nogle faldgruber, når du uddelegerer beslutningerne?

Lyt med i denne episode hvor Erik og Puk snakker om delegering og hvordan du kan spille delegeringspoker med dine medarbejdere.

Distribueret lederskab – når du delegerer beslutningerne til flere hænder

I episoden snakker vi ud fra de syv delegerings-niveauer fra Delegation Poker. Det er vigtigt at se på koblingen mellem person, opgave og beslutning: Hvilket mandat og beslutningsniveau passer i situationen?

Det er nemlig hele præmissen for at få succes med delegering: Det handler om at forventningsafstemme; helt klassisk på scope, time, cost, quality, risk og resources samt sikre, at begge parter er trygge ved, hvordan beslutningen træffes. Er det på plads, så er det at delegere og arbejde med mandat – og krydskoble autorisation og autoritet – et problem der er til at overskue og mestre.

Lyt hele episoden hvor Erik og Puk kommer rundt om følgende punkter:

 • Syv delegeringsniveauer og Delegation Poker
 • AUDI eller RACI modellen
 • Forventningsafstemning ved uddelegering
 • Uforudsete problemstillinger
 • Medbestemmelse og empowerment hos mellemledere
 • Fremtidens brogede arbejdsstyrke

Relevante links for denne episode:

Få en boblende udvikling i din organisation

Første skridt, hvis du vil blive bedre til at delegere, er at gøre op med dig selv om at det er fedt at arbejde med distribueret lederskab. Distribueret lederskab giver en boblende udvikling i din organisation og øger kreativiteten, produktiviteten og effektiviteten.

Derefter, så kan du tage følgende skridt:

 1. Lav en liste over alle dine opgaver og de beslutningspunkter du har.
 2. Find ud af om opgaverne og beslutninger ligger de rigtige steder.
 3. Tilbyd opgaverne til dem der har mod på at løbe med dem.
 4. Få afklaret spektrummet af de syv niveauer af delegering evt. ved hjælp af Delegation Poker.
 5. Sørg for at fange misforståelser eller fejlagtige antagelser ved at have hyppige touchpoints mellem jer, med briefing på fremdrift mv.
 6. Når der er gået tre måneder, evaluerer i.

Abonner på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din fortrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.