Episode 7: Vær innovativ med dit lederskab!

I denne episode af Fremtidens Ledelse To-Go taler vi om hvordan du bliver innovativ med dit lederskab. Du bliver klogere på de design kriterier, der er for den moderne virksomhed, hvordan du kan hacke din kultur og til sidst snakker vi om, hvordan det er at se ind i denne verden som ung.

Velkommen til Fremtidens Ledelse To-Go, en podcast du kan tage med på farten.

Præmissen om at være innovativ, er noget som på samme tid både er en mulighed og et krav for den moderne virksomhed. Det er noget, vi har belyst i løbet af efteråret 2017. Har du ikke fået alt med? Klik ind og se listen over artikler, blog, podcasts m.m., som alle omhandler innovation. I denne episode taler vi om, hvordan du er innovativ med andet end blot dine produkter.

Du skal også være innovativ med dit lederskab!

I episoden kommer vi med eksempler på, hvordan du kan blive mere innovativ med dit lederskab. Det gør vi ved først at starte ud med de 5 guidende kriterier for den moderne organisation, dernæst snakke om hvordan du kan hacke kulturen og til sidst ser vi det hele i et perspektiv med flere generationer på arbejdspladsen.

De fem guidende kriterier for den moderne organisation

I bogen The Responsive Leader (udkommer februar 2018), beskriver Erik disse fem guidende kriterier for den moderne virksomhed. Du får i episoden en kort gennemgang af de fem, og ellers kan du læse mere om, hvordan de er koblet op på innovation i Puks indlæg på LinkedIn. De fem kriterier er:

  1. People first!
  2. Formål, retning og værdi.
  3. Konstant innovation og eksperimenter.
  4. Resultater
  5. Alle har mulighed for at tage lederskab.

Hacking your culture!

Vi snakker i episoden om flere tiltag du kan læne dig op af, hvis du vil i gang med at hacke din kultur. Nogle af dem er:

  • Indfør market place for jeres opgaver. Hvem har lysten, hvem har evnen og hvem har tiden til at løbe med en specifik opgave.
  • Ændr måden I afholder MUS på.
  • Lav mentor/mentee forløb på tværs af organisationen.
  • Skab Learning Moments
  • Et eksempel fra WD-40, som har the Maniac Pledge.

For 10 år siden så verden anderledes ud, men hvordan ser den ud med friske øjne i dag?

Er det en forventning eller et krav fra de yngre generation, at vi er innovative med lederskabet, eller kan vi fortsætte som vi plejer? Puk og Erik snakker om hvorfor det er vigtigt at sætte spørgsmålstegn ved ‘plejer’, og måden vi brugte en forundringsbog til at samle de spørgsmål op. Forundringsbogen er god til at skabe sund skepsis, refleksion og spørge: Hvorfor?

Relevante links for denne episode:

Abonnér på podcasten og få den nyeste episode direkte på din smartphone

Du kan finde Fremtidens Ledelse To-Go i din fortrukne podcast app, på nettet og i iTunes. Du vil samtidig være med til at gøre det sjovere at lave podcast, hvis du hjælper os med at udbrede den. Det kan du gøre ved at rate podcasten i iTunes eller dele den med en kollega. Tak fordi du er med til at skabe fremtidens ledelse.

Har du feedback til episoden?

I hver episode af Fremtidens Ledelse To-Go tager vi fat i et emne indenfor paradigmet omkring fremtidens ledelse. Vi snakker om udfordringerne, mulighederne samt giver dig tips, tricks og begreber, som du kan lade dig inspirere af.

Kontakt os og fortæl hvad du har på hjerte eller start samtalen på Twitter under hashtagget #fremtidensledelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *